Fisioteràpia Terrassa


2/7/13

Estafes d'estiu/Timos de verano

Alerta “estafes d'estiu”: massatgistes sense preparació


web elmundo.es
Després de l'enquesta en el facebook i encara que els resultats han estat molt gratificants em sento amb l'obligació de fer aquesta publicació:


Segur que si aquest estiu has visitat alguna platja concorreguda hauràs vist que hi ha dones, en general d'origen asiàtic, que ofereixen massatges. Al principi és una oferta temptadora, més si et dol algun múscul. El solecito i l'ambient de relax conviden al fet que a un li donin un masajito la veritat, però ni les condicions són les idònies ni el personal sol estar qualificat.
Aquests massatgistes “suposen un perill pels qui s'exposen als seus tractaments”, assegura José Santos, secretari general del Col·legi de Fisioterapeutes de Madrid, ja que, segons assegura, “en la majoria dels casos no disposen d'una preparació reconeguda per Sanitat, i exerceixen la seva activitat sense unes mínimes condicions d'higiene”.

Els fisioterapeutes aconsellen no rebre massatges a la platja ja que no es compleixen les condicions higièniques necessàries, o heu vist a algun rentant-se les mans després de fer un massatge? el que pot provocar en l'estiuejant l'aparició de lesions cutànies o infeccions per fongs, lesions musculars o vertebrals, maldecaps, infeccions... Els qui ofereixen aquests massatges per les platges manquen de control sanitari i higiènic algun; a més, gairebé mai es realitza un massatge relaxant, sempre es realitzen pràctiques suposadament terapèutiques que poden tenir conseqüències molt negatives, A més, els llocs on es donen, en general sobre la sorra o en una banqueta, poques vegades en una llitera com la qual empren els professionals, poden agreujar la contractura o sobrecàrrega que puguin generar la mala praxi d'un no professional.Si necesitas la ayuda de un fisioterapeuta, puedes contactarme vía e-mail: acusalutftn@gmail.com, telf.: 665837340 o C/ de la Mina, 54 baixos - Terrassa (AcuSalut).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada