Fisioteràpia Terrassa


18/12/15

Quiste de Tarlov/ Dolor de lumbares


¿Te duelen las lumbares? Averigua si se trata de un Quiste de Tarlov


web scielo.isciii.es
Els Quistes de Tarlov són petites masses que es formen a costa de les dues capes més internes de les meninges, la piamadre i el aracnoides. Els quists, que contenen líquid cefaloraquidi, presenten un pedículo, a través del com es comuniquen amb l'espai subaracnoideo espinal, i se situen al voltant dels nervis de la zona sacra i lumbar. Per tant, si ben els QTs són quists perinerviosos, corresponen a una dilatació de la dura mare i són doncs una malaltia de la dura mare i no de les arrels nervioses, que són afectades de forma secundària (compressió) per aquests quists.
Aquests quists són habitualment indolors però en bastants ocasions poden causar canvis de vida tan extrems que poden donar símptomes que inclouen mal de cap tipus migranya, dolor lumbosacro i/o ciático molt intens, dolor en el coxis, etc. Una teoria afirma que un quist seguirà sent asintomático fins que un esdeveniment indueixi la malaltia, tal com un accident de cotxe, aixecar càrregues pesades, una caiguda, o, hipotèticament, una malaltia diferent com una de les nombroses formes d'herpes. Majoritàriament, no obstant això, la causa desencadenant és desconeguda.
Els QTs solen ser una troballa ocasional quan un pacient és sotmès a una RMN lumbosacra i solen ser infravalorados i catalogats com a freturoses de significació patològica. No obstant això, encara que els QTs siguin generalment indolors, poden ser tan dolorosos i causar serioses alteracions neurològiques (1)que s'engloben sota el nom de malaltia de Tarlov. El nom procedeix del seu descobridor, Isadore Tarlov, un pioner en el camp de la neurocirugía, que va descriure un quist sacre per primera vegada.

El començament dels símptomes pot ser sobtat o gradual; moderat o sever. La progressió i la severitat dels símptomes difereixen àmpliament. Comencen habitualment per un dolor localitzat a nivell de l'arrel del nervi sobre el qual se situa el quist, i més tard, per alteracions en els òrgans i en les funcions que controla el nervi. Sense un tractament adequat, la malaltia de Tarlov exigeix canvis majors i irreversibles en la qualitat de vida del pacient i pot derivar en una incapacitat p-rofessional parcial o completa. Els símptomes més comuns poden incloure un o més dels següents:

  • Dolor lumbosacre o coccígeo.
  • Dolor ciátic.
  • Dolor gluti.
  • Dolor en els malucs.

Les cames i els peus poden estar o no afectats. Els QTs poden també causar dolor i alteracions en els òrgans excretors i reproductors, hipoestesias (disminució de la sensibilitat), parestèsies (formigueig, pessigolleig), i dolor en la cuixa a causa de la disminució del flux sanguini (claudicació neurogénica).

Les postures d'asseure's i romandre dempeus en major mesura, així com caminar i inclinar-se solen ser molt doloroses, i tombar-se sobre un costat sol ser l'única postura que alleuja el dolor.

Una persona que present un QT necessita l'avaluació d'un especialista que determini si el dolor procedeix del quist o té una altra causa.
Si necessites l'ajuda d'un fisioterapeuta, pots contactar-me via e-mail: acusalutftn@gmail.com, telf.: 665837340 o C/ de la Mina, 54 baixos - Terrassa (AcuSalut).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada