Fisioteràpia Terrassa


3/5/16

Mal d'espatlla / Dolor de hombro


MANEGOT DELS ROTADORS

El Manegot dels Rotadors és un grup de músculs i tendons de l'articulació de l'espatlla, permetent que aquesta es mogui i mantenint-ho estable.

web shminhe.com
Els tendons del Manegot dels Rotadors passen per sota d'un àrea òssia en el seu camí fins a fixar-se a la part superior de l’húmer. Aquests tendons s'uneixen per formar un manegot que envolta l'articulació de l'espatlla. Això li brinda l'estabilitat a l'articulació i permet el moviment de l'os del braç sobre l'os de l'espatlla.
La lesió a aquests tendons pot ocasionar:
   - Tendinopatia del Manegot dels Rotadors, quan es presenta irritació i inflor d'aquests tendons.

- Un esquinçament del Manegot dels Rotadors, quan un dels tendons es trenca a causa de sobrecàrrega o lesió.

Aquestes lesions amb freqüència porten al fet que es present dolor, debilitat i rigidesa quan vostè usa la seva espatlla. Una part clau en la seva recuperació és començar els exercicis per enfortir i fer més flexibles els músculs i tendons en la seva articulació.

Recomanacions generals per a realitzar els exercicis:

·         Realitza els exercicis tenint en compte les indicacions rebudes durant les sessions de fisioteràpia.
Si dubtes de la forma correcta de l'execució d'algun dels exercicis, no ho facis i consulta en la teva propera sessió de fisioteràpia.
·         Tingues en compte que alguns exercicis produeixen molèstia inicial lleu o moderada que dins del procés de la teva recuperació és normal que es present sempre que el dolor disminueixi progressivament.
·         És recomanable iniciar la sessió d'exercicis amb un precalentament que pot ser una bossa d'aigua calenta per un temps de 10 a 15 minuts o iniciar la teva sessió amb una sèrie d'exercicis suaus, senzills i que no et causin molèstia o dolor.
·         Realitza únicament els exercicis que t'han estat indicats.
·         Sigues molt constant amb la realització diària del teu pla d'exercicis, d'aquesta forma la teva recuperació serà més ràpida.Si necessites l'ajuda d'un fisioterapeuta, pots contactar-me via e-mail: acusalutftn@gmail.com, telf.: 665837340 o C/ de la Mina, 54 baixos - Terrassa (AcuSalut).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada