Fisioteràpia Terrassa


28/4/16

Pilates Terapèutic/ Pilates Terapéutico

Què és el Pilates Terapèutic?
El Pilates Terapèutic és un mètode molt intens i efectiu, amb un entorn diferent a l'acostumat: en lloc de realitzar-se acompanyat per una música moguda i generalment alta, mentre l'instructor va cridant les instruccions, en Pilates s'utilitza un ambient de treball totalment diferent, un ambient relaxat que permet la comunicació directa entre l'alumne i l'instructor, tot això amb una música suau i grata a cau d'orella i a l'esperit.


D'altra banda, la tècnica de Pilates també és duta a terme (i de fet va ser difosa) per molts esportistes d'elit i sobretot ballarins ja que gràcies a Pilates s'aconsegueix, en poc temps, millorar notablement la condició física d'aquells que ho practiquen. 


Restaurar la funció corporal a través d'un moviment que desenvolupi la força, la flexibilitat i la coordinació, però posant especial atenció a la POSTURA del pacient en l'execució dels moviments i al treball respiratori.

Aquest tipus d'exercici ha de ser guiat per un fisioterapeuta, ja que està dirigit a pacients amb algun problema de salut, amb alguna alteració postural.

Quins són els beneficis?


Aquest mètode proporciona al cos més beneficis que els esports aeròbics, ja que no busca cremar greix i calories sinó enfortir la musculatura i per sobretot la consciència corporal.
  • Millora l'estabilitat, la mobilitat, l'agilitat i el control del cos.
  • Augmenta la força i resistència muscular.
  • Millora la postura i disminueix els dolors d'esquena.
  • Millora la respiració i disminueix l'estrès.
  • Millora el benestar general.


 Qui ho pot fer?El mètode Pilates pot ser practicat per totes les persones d'aquest món: des de joves, majors, persones que realitzen algun altre esport o les que porten una vida més sedentària.


Pilates també és recomanable per a persones que es troben en procés de rehabilitació o que han sofert una lesió.

Com es fa?Pilates Terapèutic es realitza de manera individual o un grup màxim de 3 pacients perquè sigui realment efectiu.


El primer que realitzem és una història clínica detallada, on avaluem i identifiquem les alteracions de cada persona. 

A partir de l'avaluació es dissenya un programa d'entrenament basat en exercicis específics per a aquesta persona. Així, cada entrenament és únic, diferent i s'adapta a les necessitats de cadascun.


Durant la sessió, el Fisioterapeuta està supervisant cada exercici a cada moment, amb l'objectiu d'assegurar que es realitza la correctament. Els exercicis es realitzen de manera lenta, suau, coordinada i controladamente. Amb això treballem la qualitat del moviment per evitar la recurrència del dolor.


Imatge extreta web guiamexico

Si necesitas la ayuda de un fisioterapeuta, puedes contactarme vía e-mail: acusalutftn@gmail.com, telf.: 665837340 o C/ de la Mina, 54 baixos - Terrassa (AcuSalut).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada