Fisioteràpia Terrassa


25/5/15

Millorar postura / Mejorar postura

El Mètode Mézières

web metodo-mezieres

El mètode que revoluciona el camp de la fisioteràpia, ja que aconsegueix alleugerar eficaçment dolors i problemes musculars basant-se en postures d’estirament muscular i teràpia manual.


El Mètode Mézières és una tècnica de fisioteràpia creada i elaborada des del 1947 per Françoise Mézières. Concebuda per ser realitzada de forma individual, tracta al pacient sota una perspectiva global. A través d’un treball postural basat en exercicis d’estiraments globals actius, Mézières reequilibra les diferents cadenes musculars i articulars millorant la postura i alleugerint el dolor.

L’estàtica i els moviments de l’ésser humà es realitzen gràcies a l’acció combinada d’ossos, articulacions i músculs. Aquesta biomecànica global es desenvolupa a través del sistema de cadenes articulars i musculars, les quals es desequilibren de forma particular en cadascú i que amb el temps poden ser l’origen de moltes lesions.

El tractament pretén retornar la mobilitat global de les cadenes articulars de forma progressiva, equilibrant la respiració, estirant les cadenes musculars escurçades, millorant la consciència corporal i tot sempre amb la participació activa del pacient. A part de l’acció terapèutica a nivell de l’esquena i altres disfuncions de l’aparell locomotor, Mézières té una vocació educativa i preventiva, permetent una rearmonització de l’esquema corporal.Els dolors cervicals i lumbars i les contractures musculars són patologies que poden tractar-se amb aquest mètode, prevenint altres problemes més greus. També resulta útil per a esportistes, ballarins i músics, sotmesos a excessos posturals i de moviment, i en el cas de patir patologies traumatològiques i reumatològiques, com són la fatiga crònica o la fibromialgia.
Mézières li dóna moltíssima importància a l'esquena, plantejant amb encert que tot ho fem amb ella, caminar, asseure'ns, ficar-nos al llit… aquesta esquena sobrecarregada de treball és la nostra energia en la vida, però el mateix fet de participar en cada acte, en cada esforç, fa que tendeixi a augmentar el to basal de la seva musculatura, i per això pateixi d'escurçaments crònics.

Resultat d'aquest treball d’estirament serà una relaxació intensa i plaent que té el seu origen en aquest descans muscular, a part d'un estirament postural o passiu.

Corregir la postura, eliminar les compensacions, millorar l'equilibri tònic i obtenir una relaxació voluntària en un cos més elàstic són les promeses que compleix amb efectivitat el mètode Mézières. El mètode compleix les seves promeses, i a la nostra mà està el voler i tenir una vida més sana i més completa.Si necessites l'ajuda d'un fisioterapeuta, pots contactar-me via e-mail: acusalutftn@gmail.com, telf.: 665837340 o C/ de la Mina, 54 baixos - Terrassa (AcuSalut).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada